top of page
Mac Queen Fruit Logo

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het koelen, telen en sorteren van appels en peren.

Bij Mac Queen Fruit doen we alles in eigen huis, van de aanplant van de bomen tot de kwaliteitsopvolging bij onze eindklanten. Dit alles op de meest duurzame manier. Dit doen we door gebruik te maken van de meest moderne en efficiënte technieken. In de productie maken we gebruik van natuurlijke vijanden voor de bestrijding van plagen en verkiezen we mechanische toepassingen zoals schoffelen voor onkruiden boven chemische behandelingen. Het regenwater op onze loodsen vangen we op en gebruiken we na zuivering om onze gewassen te besproeien. Bij het bewaren van het fruit is er veel energie nodig om het fruit op de juiste temperatuur en zuurstofgehaltes te krijgen en te houden.

 

Hiervoor maken we gebruik van een grote fotovoltaïsche installatie om onze eigen stroom op te wekken.

De warmte die vrijkomt tijdens al deze processen recupereren we om onze kantoren en productieomgeving te verwarmen. Bij het verpakken ons fruit kiezen we zo veel mogelijk voor verpakkingbesparende gerecycleerde materialen om het afval tot een minimum te beperken. Elk product dat ons bedrijf verlaat is volledig traceerbaar van op de boom tot in de winkelrekken.

 

Door onze jarenlange ervaring zijn we in staat om producten van topkwaliteit te leveren en daar zijn we heel erg trots op.

Fruit produceren

Produceren

Het produceren van fruit van de hoogste kwaliteit.

Fruit telen
Produceren

Produceren

Bij Mac Queen Fruit beschikken we over ongeveer 240 000 appel-en perenboompjes om een oogst van topkwaliteit te verwezenlijken.

Deze bomen worden verzorgd in een stuik-spil vorm, ook wel de klassieke vorm genoemd. Wij vinden dat deze teelttechniek prijs/kwaliteit het hoogste rendement behaalt.

 

Twee maal per jaar worden al deze boompjes gesnoeid, zodat alle vruchten optimaal van het zonlicht kunnen genieten.

 

We beschikken ook over de meest innovatieve machines om diverse taken te combineren zoals bijvoorbeeld maaien en sproeien. Deze machines verkorten niet alleen de arbeidstijd, er wordt zo ook gezorgd voor minder CO² uitstoot van onze activiteiten.

Sinds afgelopen jaar zijn we overgeschakeld op mechanische onkruidbestrijding door middel van schoffelen. Dit alles kadert in het afbouwen van het pesticidegebruiken en het milieubewust omgaan met de natuur.

 

Vanaf eind augustus tot en met eind oktober zijn we druk in de weer om de appels en peren te oogsten.

Fruit bewaren
Fruit bewaren

Bewaren

Na de oogst zorgen we voor een zorgvuldige bewaring van het fruit.

Bewaren

Bewaren

Bij Mac Queen Fruit beschikken we over 31 grote ULO koelcellen. ULO staat voor Ultra Low Oxygen. De vruchten worden dus bewaard met een laag zuurstofgehalte, om zo de houdbaarheid te verlengen tot wel anderhalf jaar.

 

Onze ammoniak koelinstallatie heeft een totale koelcapaciteit van

7 miljoen kilogram fruit, dit brengt ons in staat om een jaar rond kraakverse kwaliteit op de markt te brengen. 

 

Al onze koelcellen zijn ook uitgerust met een automatisch bevochtigingssysteem. Dit om de uitdroging van de vruchten tegen te gaan.

We beschikken ook over een gekoelde transitruimte met plek voor 900 paletten met laad- en loskaden.

Fruit sorteren

Sorteren

gespecialiseerd in het automatisch sorteren van fruit.

Fruit sorteren
Sorteren

Sorteren & Verpakken

Bij Mac Queen Fruit beschikken we over een splinternieuwe moderne sorteermachine. Een Aweta 6-lijn cupsizer met 16 uitgangen. 

De geplukte paloxen worden geledigd in een kanaal gevuld met water om de schade aan de producten te minimaliseren. Hierna worden de vruchten gewassen en gedroogd vervolgens verdelen de infrarood camera's de appels en peren onder op maat, gewicht en kleur. Dit alles in overeenstemming met de noden van onze klanten.

We beschikken ook over een machinepark voor het automatisch verpakken van fruit in zakjes met tapesluiting, sealsluiting, schaaltjes, punnets, clamshells. Dit alles van 500 gram tot 3 kg.

bottom of page